ژورنال نویسی ترید چیست؟ (آموزش ساخت + دانلود فایل اکسل)

ژورنال نویسی ترید چیست؟ (آموزش ساخت + دانلود فایل اکسل)

ژورنال نویسی ترید چیست؟ (آموزش ساخت + دانلود فایل اکسل)
فهرست مطالب

ژورنال نویسی ترید، راه حلی ساده اما ضروری برای بهبود عملکرد معاملاتی شماست. اگر از تصمیم‌گیری‌های لحظه‌ای و پشیمانی‌های بعد از معامله خسته شده‌اید، این مطلب برای شماست.

شما با ثبت دقیق هر معامله، می‌توانید به مرور زمان الگوهای رفتاری خود را شناسایی کرده و تصمیمات بهتری بگیرید.

در این مطلب، به طور قدم به قدم ژورنال نویسی را به شما آموزش می‌دهیم؛ شما را با ابزارهای ژورنال نویسی آنلاین و رایگان آشنا می‌کنیم؛ همچنین یک فایل اکسل ژورنال معاملاتی برای دانلود در اختیارتان قرار می‌دهیم. با این فایل آماده، کاربردی و رایگان می‌توانید اولین قدم خود را در مسیر تبدیل شدن به یک تریدر منظم و موفق بردارید.

ژورنال نویسی چیست؟

ژورنال نویسی چیست؟

ژورنال نویسی (به انگلیسی: Journaling) یک ابزار توسعه‌ی شخصی است که شامل مکتوب کردن فعالیت‌ها، تصمیمات و دلایل و احساساتی است که باعث این تصمیمات می‌شوند.

ژورنال نویسی در زمینه‌های مختلف سلامت روان، رژیم غذایی و … استفاده می‌شود. به عبارت دیگر هر گاه تصمیم گرفتید در کاری به هدف خود برسید، در آن زمینه ژورنال نویسی کنید. وقتی همه چیز به صورت موردی و شفاف به رشته‌ی تحریر در می‌آید، نقاط ضعف و قوت ما بهتر درک می‌شود و مسیر روشن می‌شود؛ اشتباهات مشخص می‌شوند و دیگر کمتر امکان تکرار وجود دارد.

بیشتر بخوانید: کپی تریدینگ چیست؟ + استراتژی‌ها و آموزش استفاده از Copy Trading

ژورنال نویسی ترید چیست؟

ژورنال معاملاتی (به انگلیسی: trading journal) شامل یک دفتر، یک فایل در کامپیوتر یا یک نرم افزار است که در آن تریدرها به طور روزانه و منظم سوابق ترید و تصمیمات معاملاتی خود را ثبت می‌کنند.

شما به عنوان تریدر با مستندسازی معاملات، استراتژی ها و نتایج حاصل، در واقع ژورنال نویسی انجام می‌دهید. هدف از این کار ردیابی دقیق نتایج تحلیل به منظور سنجش میزان سوددهی و بهبود عملکرد معاملاتی در آینده است.

چه زمانی سراغ ژورنال معاملاتی می‌رویم؟

شاید این سؤال برای شما هم پیش آمده باشد که چه زمانی دست به ژورنال نویسی بزنیم؟ قبل از انجام معامله یا بعد از آن؟

در واقع این کار در دو مرحله انجام می‌شود.

  • مرحله اول: ثبت داده‌های معاملات قبل از ترید

در این مرحله، شما تمامی اطلاعات شامل نقاط ورود، استاپ لاس، تیک پرافیت، نسبت ریسک به ریوارد، سیگنال ها و علت انجام معامله بر اساس تحلیل و احساس زمان معامله را یادداشت می‌کنید. سپس معامله خود را انجام می‌دهید.

  • ثبت نتایج معامله بعد از ترید.

پس از اینکه نتیجه معامله شما مشخص شد، مجددا به ژورنال معاملاتی بازمی‌گردید، این نتیجه را ثبت می‌کنید و نظر خود مبنی بر علت شکست یا موفقیت در این معامله را می‌نویسید.

در آخر هر هفته و هر ماه، یک بررسی کلی درباره‌ی معاملات هفتگی و ماهیانه، باعث جمع بندی و آمادگی برای هفته‌ و ماه بعدی می‌شود.

به عنوان مثال، اگر با مرور ژورنال معاملاتی خود متوجه شدید که اغلب در موقعیت‌های پر استرس تصمیمات اشتباهی می‌گیرید، می‌توانید تکنیک‌های مدیریت استرس را یاد بگیرید و در ژورنال خود پیگیری کنید.

همچنین می‌توانید میزان موفقیت یک استراتژی خاص را در مقایسه با سایر استراتژی‌ها بررسی کنید.

 5 دلیل برای ژورنال نویسی روزانه در ترید

اگر تاکنون بدون ژورنال نویسی، معاملات خود را اجرا می‌کردید، حتما با معضلاتی از قبیل احساس شکست، ابهام، اضطراب، اورتریدینگ دست و پنجه نرم کرده‌اید.

واقعیت این است که در شغل ترید، فقط یک معامله گر منظم که با برنامه و استراتژی معاملاتی از پیش تعیین شده گام برمی‌دارد، طعم شیرین شادکامی و موفقیت را می‌چشد. بنابراین، راه‌حل پایان دادن به احساس آشفتگی و استرس، ژورنال نویسی روزانه است. اما این تنها دلیل نیست. اگر بخواهیم به طور موردی به دلایل این کار بپردازیم، به 5 دلیل کلیدی برمی‌خوریم که در ادامه توضیح داده می‌شوند.

دلیل اول: افزایش خودآگاهی و تقویت منطق داده محور

تجربه ثابت کرده که منطق داده محور در 90 درصد مواقع، موفقیت در ترید را برای ما به ارمغان می‌آورد.

معامله‌ گرانی که ژورنال معاملاتی می‌نویسند، اعتراف می‌کنند، در بسیاری از مواقع، حین ژورنال نویسی و ثبت داده‌ها، متوجه تحلیل یا تصمیم اشتباه خود می‌شوند و در انجام معامله تجدید نظر می‌کنند.

این افزایش خودآگاهی در بلند مدت وین ریت شما را به طور قابل توجهی بالا می‌برد.

دلیل دوم: افزایش تعهد به خود

ما تریدرها از لحاظ روانشناسی عادت داریم به کارفرمای خود متعهد باشیم، اما وقتی نوبت به خودمان می‌رسد، خبری از این تعهد نیست.

وقتی شما با ژورنال نویسی معاملاتی خود را وادار می‌کنید، قبل از هر معامله، دلیل هر تصمیم معاملاتی خود را ثبت کنید، حسی از جنس گزارش‌نویسی به شما دست می‌دهد. این مورد از لحاظ روانشناسی تعهد شما را بالا می‌برد.

اینجاست که دلایلی که از سر هیجان و احساساتی مانند ترس و طمع، یک معامله را درست جلوه می‌دادند، کنار می‌روند و منطق داده محور بر شما حاکم می‌شود.

اینجاست که شما صرفاً بر اساس داده‌ها و تحلیل‌ها تصمیم می‌گیرید یک معامله را انجام بدهید یا خیر و این قدم بزرگی در راه موفقیت معاملاتی است.

دلیل سوم: ارزیابی استراتژی های معاملاتی

قبل از هر ترید، حتماً یک بار استراتژی خود را یادآوری و مرور و در ژورنال معاملاتی خود ثبت کنید.

تجربه نشان داده اگر شما فقط به یک استراتژی تست شده مهارت پیدا کنید، بارها بهتر از آن است که مطابق چندین استراتژی تست نشده معامله کنید.

به طور مثال، شما می‌توانید در دو مورد استراتژی مهارت کسب کنید، مثلا با تمرین، استراتژی ترید در کانال نزولی – صعودی، استراتژی کراس ema 20 و 200 ترید کنید و پیچ و خم‌ها و ترفندهای این دو استراتژی را کشف و ثبت کنید. بنابراین نداشتن استراتژی حسی از سردرگمی در ما ایجاد می‌کند.

حال نقش تریندینگ ژورنال اینجا چیست؟

شما می‌توانید با وارد کردن نام استراتژی‌ معاملاتی خود و ارزیابی تریدینگ ژورنال در پایان هفته استراتژی خود را اصلاح یا بروز کنید. بررسی کنید کدام استراتژی بازدهی بیشتری داشته و کدامیک بیشتر از همه زیان ده بوده. اینطور می‌توانید عملکرد معاملاتی خود را بهبود دهید.

بیشتر بخوانید: سوشال تریدینگ چیست؟ کلید ورود به دنیای موفقیت در سرمایه‌گذاری

دلیل چهارم: کنترل احساسات و بهبود روانشناسی ترید

وقتی از بیشتر معامله گران کارآزموده علت شکست در معاملات پرسیده می‌شود، پاسخ اکثریت این است: روانشناسی ترید

کنترل احساسات، فکر کردن به تصمیمات و اجتناب از واکنش های تکانشی، سه اصل اساسی در روانشناسی ترید هستند.

با ژورنال نویسی ترید، شما می‌توانید با ثبت صادقانه احساسات زمان معامله خود، یک قدم بزرگ از لحاظ روانشناسی ترید بردارید.

در پایان هفته نوشته‌های خود در ژورنال معاملاتی را مرور کنید؛ اینطور به طور معجزه آسایی، دلایل شکست، خودشان را به شما نشان می‌دهند.

این امر باعث می‌شود به برنامه معاملاتی خود پایبند باشید و روی اهداف خود تمرکز کنید.

دلیل پنجم: تست استراتژی و سیگنال ها

بسیاری از تریدرهایی که حتی خود به تحلیل تکنیکال و فاندامنتال بازارهای مالی تسلط دارند، ترجیح می‌دهند در کنار تحلیل‌های خود از سایت‌های معتبر سیگنال فارکس استفاده کنند.

همچنین بازار کریپتو به علت نوسانات بالایی که از ویژگی‌های اصلی آن است، همیشه برای تریدرهای کارآزموده سودده است. به طور مثال، در سال 2024 بیتکوین بیش از دو برابر رشد کرد و معامله گران با استفاده از سایت سیگنال بیت کوین از این فرصت استفاده کردند.

البته با ترند شدن میم کوین‌ها و شت کوین‌ها معامله گران زیادی که بدون شناخت از این بازار، صرفاً از روی تبلیغات شت کوین خریداری کردند، متحمل زیان شدند. در این میان اعضای سایت‌های معتبر سیگنال شت کوین توانستند با خریداری شت کوین های اعتبارسنجی شده در نقاط ورود بهینه، حتی تا چندین برابر سرمایه خود کسب سود کنند.

بنابراین اگر شما تریدر ارز دیجیتال هستید، توصیه می‌کنیم با یافتن بهترین سایت سیگنال ارز دیجیتال، وین ریت خود را افزایش دهید.

معمولاً سایت های سیگنال دهی نتایج سیگنال‌های خود را به طور منظم منتشر می‌کنند. اما شما هم می‌توانید در ژورنال معاملاتی خود با وارد کردن منبع سیگنال، به دید دقیقی از کیفیت سیگنال های دریافتی در دراز مدت برسید.

آموزش ژورنال نویسی ترید: ابزارهای ضروری برای موفقیت

بیشتر بخوانید: راهنمای جامع طراحی اتاق ترید: از تجهیزات تا چیدمان

آموزش ژورنال نویسی ترید: ابزارهای ضروری برای موفقیت

برای اینکه بتوانید یک تریدر موفق باشید، تسلط به زبان انگلیسی در حد خواندن و نوشتن متوسط ضروری است. ترید به این علت که یک شغل جهانی است، ابزار کار آن نیز به زبان انگلیسی که یک زبان جهانی است، موجود است.  در زمینه ژورنال نویسی ترید نیز اخیراً ابزارهای آنلاین رایگان و کاربردی خوبی ایجاد شده که این کار را بسیار تسهیل کرده است.

برای شروع یک ژورنال معاملاتی موثر، شما به موارد زیر نیاز خواهید داشت:

  • تسلط نسبی به زبان انگلیسی: همانطور که اشاره شد، توانایی خواندن و درک متون انگلیسی به شما امکان می‌دهد از جدیدترین ابزارهای آنلاین ژورنال نویسی ترید استفاده کنید.
  • یک دفترچه یادداشت یا فایل دیجیتال: می‌توانید از یک دفترچه یادداشت فیزیکی، یک فایل اکسل یا نرم‌افزارهای تخصصی ژورنال نویسی ترید استفاده کنید. مهم‌ترین نکته این است که اطلاعات خود را به صورت منظم و سازماندهی شده ثبت کنید.
  • یک استراتژی معاملاتی مشخص: قبل از شروع ژورنال نویسی، باید یک استراتژی معاملاتی مشخص داشته باشید. این استراتژی شامل قوانین ورود و خروج از معامله، مدیریت ریسک و اهداف شما خواهد بود.

اصلی ترین سوالات ژورنال نویسی ترید

قبل از اقدام به نوشتن ژورنال معاملاتی، چه سوالاتی را باید از خود بپرسیم؟

این سوال خوب، باعث می‌شود شما اهداف خود از ژورنال نویسی را بهتر ردیابی کنید. سوالاتی که می‌توانند در این زمینه به شما کمک کنند، عبارتند از:

  • در کدام نوع از تحلیل مهارت بیشتری دارم؟
  • بر کدامیک از استراتژی ها به طور کامل مسلط هستم؟
  • نقطه ضعف احساسی من چیست؟
  • کدامیک از سشن های معاملاتی برای من مناسب‌تر است؟
  • با چه نوع فرمتی راحتم؟ اکسل، ژورنال آنلاین یا یک اپلیکیشن؟

پاسخ‌ها را صادقانه یادداشت کنید. این پاسخ‌ها به شما کمک می‌کنند در مورد اطلاعاتی که باید در ژورنال خود درج کنید، تصمیم درستی بگیرید.

در ژورنال نویسی معاملاتی چه اطلاعاتی را وارد کنیم؟

بیشتر بخوانید: سوئینگ تریدینگ (Swing Trading) چیست؟ آشنایی با بهترین سبک معاملاتی

در ژورنال نویسی معاملاتی چه اطلاعاتی را وارد کنیم؟

پس از اینکه به سوالات بخش قبلی پاسخ دادید، بهتر می‌توانید مراحل ژورنال نویسی را طی کنید.

اصلی‌ترین اطلاعاتی که باید در ژورنال نویسی ترید درج شوند عبارتند از:

  1. نقاط دقیق معامله: نقطه ورود، استاپ لاس، تیک پرافیت.
  2. نام استراتژی: شکست خط روند، کانال صعودی،…
  3. سیگنال‌های دریافتی و منبع سیگنال: به طور مثال، خط روند شکسته و با پولبک قیمت حجم معاملات افزایش یافته. منبع سیگنال: سیگنال نوبیتکس.
  4. ریسک به ریوارد: مطابق استراتژی خود یک نسبت تعیین کنید. رایج ترین نسبت ریسک به ریوارد 1:2 و 1:3 است.
  5. احساس زمان معامله: طمع، حسادت، عصبانیت، ترس، حس انتقام، حس شکست و ناکامی.
  6. نتیجه: شامل شکست یا موفقیت
  7. عکس از نمودار و تحلیل

درج این 7 مورد از اطلاعات، به شما کمک می‌کند زمان بررسی ژورنال معاملاتی، ارزیابی بهتری از عملکرد خود داشته باشید.

نمونه ژورنال نویسی ترید

با توجه به مطالبی که در بخش قبل گفته شد، شما می‌توانید یک پلان معاملاتی مشابه جدول زیر در دو ستون تهیه کنید.

مثال زیر شامل خرید سهام فیسبوک است.

مقدار عنوان
Facebook Inc نام دارایی
خرید (Long) جهت معامله
خرید در سطح حمایت استراتژی
به طور کامل چک نشده. تصمیم گیری بر اساس سیگنال و تحلیل تکنیکال چک لیست
سیگنال نوبیتکس منبع سیگنال
6051 تعداد سهام
10 قیمت ورود برنامه‌ریزی شده
11 قیمت هدف
9.83 حد ضرر
60530 قیمت کل
6031 (9.96%) سود بالقوه
1049 (1.73%) ضرر بالقوه
5.75 نسبت ریوارد به ریسک

رایج ترین نرم افزار ژورنال نویسی ترید: اکسل ابزاری کارآمد و حرفه ای

اکسل ژورنال معاملاتی پیشرفته

اکسل به عنوان یک نرم‌افزار صفحه گسترده، از دیرباز به عنوان ابزاری محبوب برای ثبت داده‌ها و انجام محاسبات ساده تا پیچیده استفاده شده است.

بسیاری از تریدرها نیز از اکسل برای ثبت معاملات، تحلیل عملکرد و پیگیری استراتژی‌های خود بهره می‌برند. اما آیا اکسل واقعاً بهترین گزینه برای ژورنال نویسی ترید است؟ بیایید به بررسی مزایا و معایب آن بپردازیم.

بیشتر بخوانید: تریدینگ ویو چیست؟ آشنایی با نرم افزار TradingView

مزایای استفاده از اکسل برای ژورنال نویسی ترید

قطعاً بهترین نرم افزار ژورنال نویسی اکسل است، البته اگر شما تسلط خوبی به این نرم افزار داشته باشید. اکثر کاربران ویندوز به اکسل دسترسی دارند و نیازی به پرداخت هزینه اضافی برای استفاده از آن نیست.

دو مزایای چشمگیر اکسل عبارتند از:

  • قابلیت سفارشی سازی: با اکسل می‌توانید ساختار دلخواه خود را برای ثبت داده‌های معاملاتی ایجاد کنید و با استفاده از فرمول‌ها و توابع مختلف، تحلیل‌های پیچیده‌ای را انجام دهید.
  • گراف و نمودار: با استفاده از ابزارهای گرافیکی اکسل، می‌توانید داده‌های خود را به صورت بصری نمایش داده و روندها و الگوها را به راحتی شناسایی کنید.

اما در کنار مزایا، کار با اکسل چندین چالش را مقابل شما قرار می‌دهد.

چالش‌های استفاده از اکسل برای ژورنال نویسی ترید

برای ژورنال نویسی ترید با اکسل شما باید به چند مهارت تسلط داشته باشید.

  1. یادگیری رسم نمودار و فرمول نویسی: برای استفاده کامل از قابلیت‌های اکسل، نیاز به صرف زمان و یادگیری فرمول‌ها و توابع مختلف است. مهارت فرمول نویسی برای محاسبه pnl، مهارت ایجاد نمودارهای تحلیل داده.
  2. کمبود برخی ویژگی‌ها: اکسل به طور خاص برای ژورنال نویسی ترید طراحی نشده است و ممکن است برخی از ویژگی‌های مورد نیاز شما را نداشته باشد، مانند امکانات پیشرفته مدیریت ریسک.

برای رفع این مشکل شما می‌توانید از تمپلیت‌های رایگان استفاده کنید و فقط داده‌های خود را وارد آن کنید. در ادامه یک ژورنال معاملاتی کاربردی برای دانلود رایگان در دسترس شما قرار می‌گیرد.

دانلود ژورنال معاملاتی فارکس (فایل اکسل رایگان)

ژورنال معاملاتی زیر، یکی از کامل‌ترین ژورنال‌های ترید است. مشخصات این ژورنال در جدول زیر آمده:

نام Trade journal
حجم برای دانلود 127 کیلو بایت
تعداد شیت ها 6 شیت
زبان انگلیسی

قابلیت‌ها:

  • ماشین حساب پوزیشن سایز،
  • ژورنال معاملاتی با امکان وارد کردن 200 ترید ،
  • تعداد 4 نمودار کاربردی شامل نمودار وین ریت ماهانه بر اساس درصد موجودی، نمودار وین ریت به تفکیک جفت ارز معاملاتی، نمودار وین ریت بر اساس تعداد معاملات، نمودار میزان رشد سرمایه بر اساس سرمایه اولیه که وارد می‌کنید.

لینک دانلود

مراحل ژورنال نویسی ترید

پس از دانلود اکسل ژورنال معاملاتی که در بخش قبلی لینک دانلود آن در اختیار شما قرار گرفت، مراحل زیر را طی کنید.

  • اولین قدم برای استفاده از این فایل، ثبت اولین تراکنش شما است.ابتدا مبلغ موجودی را که قصد دارید ترید را با آن آغاز کنید، در شیت “Account Transactions” وارد کنید.
    مرحله اول ژورنال نویسی ترید:
  • فقط کافیست داده‌ها را در کادرهای سبز وارد کنید. تمام محاسبات دیگر به صورت خودکار انجام خواهد شد.
    مرحله دوم ژورنال نویسی ترید:

در هر سلول، توضیحات کوتاهی در مورد نحوه استفاده از آن وجود دارد. در گوشه‌ی بالا سمت راست سلول‌های دارای توضیح، یک مثلث قرمز وجود دارد. با نگه داشتن موس روی آن، می‌توانید توضیحات را مشاهده کنید.

  • پس از ورود اطلاعات تراکنش، در شیت List Variables  می‌توانید سیگنال‌ها و استراتژی خود را در جدول “signals” وارد کنید.

مرحله سوم ژورنال نویسی ترید:

با تغییر این داده ها شما می‌توانید آن را در شیت “Journal”، ستون  “signals مشاهده کنید.

حتما توجه داشته باشید. در شیت List Variables فقط اجازه دارید جدول “signals” را تغییر دهید و لیست جفت ارزهای جدید را وارد کنید. اگر قصد دارید تغییر دیگری به جز این تغییر در این شیت ایجاد کنید، باید با ویژگی data validation در اکسل آشنا باشید وگرنه برخی تنظیمات به هم می‌خورد و روی نمودارها تاثیر می‌گذارد.

  • برای نمایش نتایج در نمودارها، باید داده‌های مربوط به profit/loss را از شیت “Journal” کپی کرده و به طور دستی در شیت “Chart Data” وارد کنید.
    مرحله چهارم ژورنال نویسی ترید:

3 مورد از بهترین ژورنال معاملاتی آنلاین

ژورنال معاملاتی آنلاین

اگر ترجیح می‌دهید از ژورنال معاملاتی آنلاین استفاده کنید، در این بخش 3 ژورنال عالی برای شما معرفی می‌کنیم. تمامی این ژورنال‌ها دارای نسخه‌ی رایگان و پولی است. نسخه‌ی رایگان خوب و کامل است. در نسخه‌های پولی قابلیت‌های دیگری مانند واچ لیست و نمودارهای تحلیلی اضافه شده است که می‌توانید با تست آن‌ها در صورت رضایت نسخه‌ی پولی را نیز خریداری کنید.

برای دسترسی به این ژورنال‌ها باید یک اکانت ایجاد کنید که در کمتر از یک دقیقه با وارد کردن ایمیل انجام می‌شود.

در ادامه لیست ژورنال معاملاتی آنلاین رایگان، شامل 3 تریدینگ ژورنال آمده است.

در جدول زیر این ژورنال‌ها با یکدیگر مقایسه می‌شوند.

نام نرم افزار شرایط استفاده قابلیت ها
TradeBench

 

کلیک روی محصولات اسپانسر و مشاهده تبلیغات  دارای مدیریت ریسک، برنامه ترید – مقایسه تریدها – نمودار pnl

 

TradesViz 3 پلن از رایگان تا 25 دلار پوشش 3000 ترید در پلن رایگان + نمودار + pnl
Trademetria 3 پلن از رایگان تا 40 دلار در پلن رایگان نمودار و pnl ندارد

بیشتر بخوانید: ربات تریدر چیست؟ + ۱۰ ربات معامله گر برتر سال

سؤالات متداول (FAQ)

در صورت داشتن سوالات بیشتر در بخش نظرات انتهای صفحه، ثبت کنید تا در کوتاه‌ترین زمان توسط کارشناسان مربوطه پاسخ داده شوند.

بهترین نرم افزار ژورنال نویسی ترید؟

نرم افزار اکسل به دلیل قابلیت‌های پیشرفته بهترین نرم افزار ژورنال نویسی ترید محسوب می‌شود. اکسل جزو نرم افزارهای مایکروسافت آفیس است و در هر سیستم ویندوزی موجود است.

بهترین ژورنال معاملاتی آنلاین چیست؟

موارد زیر سه مورد از بهترین ژورنال معاملاتی آنلاین هستند:

  • TradeBench
  • TradesViz
  • Trademetria

آیا ژورنال معاملاتی برای دانلود رایگان موجود است؟

بله شما می‌توانید در همین مطلب فایل اکسل ژورنال معاملاتی را دانلود کنید.

چگونه از ژورنال نویسی برای بهبود مدیریت ریسک استفاده کنیم؟

ژورنال نویسی ابزاری قدرتمند برای مدیریت ریسک در معاملات است. با ثبت دقیق معاملات، تحلیل دلایل موفقیت یا شکست و شناسایی الگوهای رفتاری، می‌توانید نقاط ضعف خود را در مدیریت ریسک شناسایی کنید. با مرور منظم ژورنال، می‌توانید استراتژی‌های مدیریت ریسک خود را بهبود داده و از تکرار اشتباهات جلوگیری کنید.

چگونه نرم‌افزار مناسب برای ژورنال نویسی را انتخاب کنیم؟

اگر مهارت کار با اکسل ژورنال معاملاتی را دارید، توصیه می‌کنیم اکسل ژورنال معاملاتی موجود در این مطلب را دانلود کنید. در غیر این صورت، می‌توانید از ابزارهای آنلاین و رایگان تریدینگ ژورنال استفاده کنید که 3 مورد از بهترین‌ها در این مطلب معرفی شدند.

چه اطلاعاتی باید در ژورنال ثبت شود؟

در ژورنال معاملاتی باید اطلاعات کلیدی هر معامله را ثبت کنید. این اطلاعات شامل تاریخ و زمان ورود و خروج، نماد معاملاتی، حجم معامله، قیمت ورود و خروج، حد ضرر و سودگیری، دلیل ورود به معامله، تحلیل انجام شده قبل از معامله، احساسات حین معامله و نتیجه نهایی معامله است. همچنین، می‌توانید اطلاعات اضافی مانند اخبار تأثیرگذار بر بازار، استراتژی‌های استفاده شده و نتایج آزمون‌های بک‌تست را نیز ثبت کنید.

چه زمانی باید ژورنال معاملاتی خود را بررسی و به روزرسانی کنیم؟

توصیه می‌شود پس از هر جلسه معاملاتی، ژورنال خود را بررسی و به روزرسانی کنید. با این کار می‌توانید روند پیشرفت خود را پیگیری کرده، اشتباهات را شناسایی کنید و استراتژی‌های خود را بهبود بخشید. همچنین می‌توانید در پایان هر هفته یا ماه، از ژورنال خود برای تحلیل عملکرد هفتگی و ماهانه و شناسایی الگوهای رفتاری استفاده کنید. زمانبندی دقیق بررسی ژورنال به سبک معاملاتی و ترجیحات شخصی شما بستگی دارد.

سخن پایانی

اگر تا بدین لحظه همراه ما بوده‌اید، حتما جواب این سوال را می‌دانید که چرا باید از همین لحظه، اولین خط از ژورنال معاملاتی خود را بنویسید.

ژورنال نویسی، درست مثل یک نقشه راه، شما را در مسیر موفقیت در دنیای رقابتی بازارهای مالی هدایت می‌کند. با ثبت دقیق و منظم معاملات، تحلیل‌های خود، احساسات و تصمیماتتان، شما به یک معامله‌گر آگاه‌تر و حرفه‌ای‌تر تبدیل خواهید شد.

به یاد داشته باشید که ژورنال نویسی یک ابزار است، نه یک هدف. هدف اصلی شما، بهبود عملکرد و دستیابی به موفقیت در بازارهای مالی است. ثبت منظم اطلاعات ترید و مراجعه به آن، به شما کمک می‌کند به این هدف دست پیدا کنید.

پس همین حالا شروع کنید و اولین قدم را برای موفقیت در دنیای ترید بردارید!

مطالب مشابه

اگر شما هم از تریدر های بازار ارزهای دیجیتال باشید، حتما شبکه قدرتمند بایننس اسمارت...

بلاک چین تکنولوژی پیشرفته‌ای به شمار می‌رود که از بلاک‌های متعدد تشکیل شده است؛ این...

میکر (Maker) و تیکر (Taker) از جمله اصطلاحات رایج بازار ارزهای دیجیتال به شمار می‌رود؛...

1 Comment

  1. وحید گفت:

    درود بر شما
    ببخشید تینک دانلود که غیر فعاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

0 روز
24 ساعت
00 دقیقه
00 ثانیه

مهلت مانده تا اتمام تخفیف ویژه

مهلت مانده تا اتمام تخفیف ویژه

0 روز
24 ساعت
00 دقیقه
00 ثانیه