کیف پول سرد چیست؟ بررسی بهترین Cold Wallet ها

کیف پول سرد چیست؟ بررسی بهترین Cold Wallet ها
فهرست مطالب

اگر شما هم ارزهای خاصی را دارید و می‌خواهید این دارایی‌تان از خطرات احتمالی بدافزارها در امان باشد، نیاز به یک کیف پول امن دارید. کیف پول سرد (کولد ولت – Cold Wallet) یکی از روش‌های امن برای حفظ ارزهای دیجیتالی شماست.

البته روش‌های نگهداری رمز ارزها متنوع است و می‌توانید برای تامین امنیت دارایی خود از روش‌های مختلفی استفاده کنید. با ما در سیگنالیپتو همراه باشید تا بررسی کنیم که کیف پول سرد چیست؟ 

آشنایی با کیف پول‌های ارزهای دیجیتال 

آشنایی با کیف پول‌های ارزهای دیجیتال 

کیف پول ارزهای دیجیتال را می‌توان به دو دسته کیف پول دیجیتالی و کیف پول سرد تقسیم‌بندی کرد؛ هر کدام از این دو کیف پول مزایا و معایب خاص خود را دارند و به همین دلیل کاربران با توجه به سلیقه و تشخیص خود از آن‌ها استفاده می‌کنند. 

تامین امنیت رمز ارزها به عهده مالک دارایی است و از آنجایی که صرافی‌ها با محدودیت‌هایی روبروست برای نگهداری ارزهای خود باید از یکی از انواع کیف پول ارزهای دیجیتال استفاده کنید. پس اگر رمز ارز شما گم یا دزدیده شود، کسی نمی‌تواند به بازیابی ارزهای شما کمک کند. 

البته ذخیره‌سازی دارایی تنها مختص سرمایه‌گذاران خرد نیست و سازمان‌ها و صرافی‌ها و حتی نهنگ‌ها هم برای تامین امنیت سرمایه خود از انواع کیف پول استفاده می‌کنند. همچنین جابه‌جایی ارزهای دیجیتال نیاز به پرداخت کارمزد دارد و هر کسی متناسب با شرایط خود می‌تواند از یکی از این روش‌ها استفاده کند. 

چگونه از کیف پول سخت‌افرازی استفاده کنیم؟ 

برای مشاهده ارزهای دیجیتال داخل کلد ولت نیاز به اتصال به اینترنت نیست اما به وسیله واسطه‌ای مانند اپلیکیشن یا نرم‌افزاری می‌توانید به دستگاه متصل می‌شوید. بعد از اتصال امکان ذخیره‌سازی و مشاهده ارزها فراهم می‌شود. 

این نوع کیف پول هم مانند مدل‌های نرم‌افزاری عبارت ۱۲ کلمه‌ای دارد و امکان بازیابی سرمایه را برای سرمایه‌گذاران فراهم می‌کند. در ادامه با نحوه کار کیف پول سخت‌افزاری بیشتر آشنا می‌شویم. 

کلیدهای خصوصی کلد ولت 

کلیدهای خصوص کلد ولت به عنوان قفل ورود به آدرس بلاک‌چین ارزهای دیجیتال است و در واقع هرگز دارایی شما در کلد والت نگهداری نمی‌شود و در بستر بلاک‌چین کوین‌های شما ذخیره‌ شده است. همین موضوع باعث امنیت بیشتر این نوع ولت می‌شود. 

با استفاده از کلید مخصوص قفل ورود به آدرس مربوط به ارزهای دیجیتال شما در بستر بلاک‌چین باز می‌شود و با اتصال به اینترنت امکان معامله آن وجود دارد. البته اتصال به اینترنت از طریق نرم‌افزار مخصوص ولت یا اپلیکیشن خاص انجام می‌شود. 

تایید تراکنش‌های کلد ولت

در کلد ولت هر نوع تراکنشی باید از سمت کاربر تایید شود و به همین دلیل به امضای شما نیاز دارد. امضای کاربر به عنوان تایید مالکیت کلیدهای خصوصی است و بدون استفاده از امضا، امکان معامله و تراکنشی وجود ندارد.  همین روش سختگیرانه امنیت دارایی و سرمایه کاربران را تامین می‌شود. 

یعنی در صورت گم شدن یا به سرقت رفتن کیف پول شما، امکان دسترسی به دارایی‌هایتان وجود ندارد. همچنین از طریق عبارت بازیابی می‌توانید سرمایه‌تان را بازگردانید و کسی نمی‌تواند بدون کلیدهای خصوصی دسترسی به داده‌ها پیدا کند. 

گفتنی است که عبارت تصادفی از چند کلمه تصادفی تشکیل شده است و امکان بازیابی دارایی را به کاربران می‌دهد. 

انواع کیف پول سرد (Cold Wallet)

کیف پول‌های سرد انواع مختلفی دارند که هر کدام از روش متفاوتی به ارزهای متنوع را ذخیره‌سازی می‌کنند. ار ادامه با انواع کیف پول سرد بیشتر آشنا می‌شویم. 

کیف پول سخت‌افزاری 

یکی از مدل‌های کلد والت را می‌توان مدل سخت‌افزاری معرفی کرد که در حال حاضر پرکاربردترین مدل ذخیره‌سازی سرد به شمار می‌رود. این نوع کیف پول یک دستگاه فیزیکی است که کلیدهای خصوصی دارد و به صورت آفلاین دارایی کاربران را ذخیره می‌کند. 

کیف پول سخت‌افزاری کلیدهای خصوصی دارد که تنها در دسترس کاربران قرار دارد. کلد ولت سخت‌افزاری نیازی به اینترنت ندارد و به همین دلیل از بدافزارهای اینترنتی محافظت می‌شود. بنابراین می‌توان گفت که روشی امن برای تامین امنیت دارایی کاربران محسوب می‌شود. 

کیف پول‌های کاغذی 

یکی دیگر از مدل‌های کولد ولت، مدل کاغذی است که امکان ذخیره دارایی کاربران به صورت کاغذی را فراهم می‌کند. این مدل با استفاده از یک QR کد اسکن می‌شود و انجام تراکنش‌ها به وسیله اسکن آن سریع و ساده انجام می‌شود. 

البته استفاده از مدل کاغذی منسوخ شده است و به راحتی از بین می‌رود و اگر به سرقت برود،‌ دارایی کاربران به خطر می‌افتد. بنابراین کلد ولت‌های کاغذی روش امنی برای نگهداری دارایی‌های شما نیست و مدل‌های سخت‌افزاری گزینه مناسب‌تری هستند. 

کیف پول های صوتی 

یکی از انواع کلد ولت مدل صوتی است که بسته به رسانه انتخابی کاربر روش آن متفاوت است و این مدل به دلیل قیمت بالا کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. به این ترتیب که ارزهای دیجیتال شما به صورت صوتی ضبط و رمزگذاری می‌شود و کلید خصوصی دارد. 

کلیدهای خصوص در فایل‌های صوتی قرار می‌گیرند و با استفاده از یک برنامه طیف سنجی رمزگشایی می‌شود. این روش چندان کاربرد ندارد و نسبتا گران قیمت است. بنابراین باز هم روش سخت‌افزاری برنده میدان می‌شود.

مزایای کیف پول‌های سرد (Cold Wallet)

مزایای کیف پول‌های سرد (Cold Wallet)

کیف پول سرد یک نوع ذخیره‌سازی سرمایه به صورت آفلاین است که امکان ذخیره تمام ارزهای دیجیتال را فراهم می‌کند. در واقع دارایی دیجیتالی شما بدون نیاز به اتصال اینترنت ذخیره‌ می‌شود. این نوع ذخیره‌سازی به عنوان امن‌ترین و مطمئن‌ترین نوع حفظ دارایی به شمار می‌رود. 

بنابراین کولد ولت مورد توجه سرمایه‌گذاران در حوزه کریپتو قرار گرفته است که برای حفاظت توکن‌های خود از آن از استفاده می‌کنند. افراد به وسیله این نوع ذخیره‌سازی می‌توانند از ارزهای دیجیتالی خود محافظت کنند. در ادامه با مزایا و معایب کیف پول سرد بیشتر آشنا می‌شویم. 

۱. امنیت دارایی

یکی از برجسته‌ترین مزایای کولد ولت را می‌توان تامین امنیت دارایی معرفی کرد؛ کیف پول‌های سرد ولت‌های امن‌تری نسبت به کیف پول‌های دیجیتالی هستند و کلیدهای خصوصی دارند به صورت آفلاین در اختیار کاربران قرار می‌گیرد. در واقع تراکنش‌های با تایید کاربر انجام می‌شود. 

تنها راه سرقت کولد ولت، داشتن رمز عبور است و به همین دلیل امنیت دارایی سرمایه‌گذاران را به خوبی تامین می‌کند. در صورت گم کردن کیف پول با وارد کردن عبارت بازیابی می‌توان دارایی را بازگرداند و بنابراین مانند کیف پول دیجیتالی عبارت بازیابی به بازگرداندن دارایی کاربران کمک می‌کند. 

۲. استفاده بلند مدت

یکی از قابلیت‌ها و مزیت‌های کیف پول‌های سرد را می‌توان به استفاده بلندمدت از این نوع کیف پول اشاره کرد؛ کیف پول‌های سخت‌افزاری یا سرد می‌تواند همراه خوبی برای کاربرانی باشد که به هولد ارزها علاقه‌مندند و با خیال راحت می‌توانند رمزارزهای خود را برای طولانی مدت حفظ کنند. 

۳. پشتیبانی از سایر ارزها در کیف پول سرد (Cold Wallet)

کیف پول‌های سرد معتبر از ارزهای دیجیتال متنوعی پشتیبانی می‌کنند و محدودیت در حفظ و نگهداری ارزها وجود ندارد. قابلیت ذخیره‌سازی این نوع کیف پول‌ها موجب تفاوت برجسته آن نسبت به کیف پول‌های دیجیتالی می‌شود. اغلب کولد ولت ها از شبکه‌های متنوعی پشتیبانی می‌کنند. 

معایب کولد ولت ها

البته با توجه به قابلیت‌ها و ویژگی‌های مثبت کیف پول‌های سرد، نمی‌توان از معایب کیف پول‌های سرد غافل شد و ویژگی‌هایی در این زمینه وجود دارد که تصمیم‌گیری را برای کاربران دشوار می‌کند. در ادامه با معایب کیف پول سرد بیشتر آشنا می‌شویم. 

۱. گران قیمت بودن کیف پول سرد (Cold Wallet)

یکی از مشکلاتی که کیف‌ پول های سرد دارند، گران قیمت بودن آن است؛ اغلب کیف پول‌های سرد قیمت بالایی دارند ولی اغلب کیف پول‌های دیجیتالی به صورت کاملا رایگان در دسترس افراد قرار می‌گیرد. کیف پول‌های سخت‌افزاری حدود ۵۰ تا ۲۵۰ دلار قیمت دارند و کیف‌های مقرون‌به‌صرفه‌ای نیستند. هر چند که این هزینه تنها یکبار است و در عوض امنیت دارایی سرمایه‌گذاران تامین می‌شود. 

۲. کاربری سخت کیف پول سرد (Cold Wallet)

رابط کاربری سخت موجب می‌شود تا کاربران به سادگی نتوانند از قابلیت‌های این نوع دخیره‌سازی استفاده کنند. برای انجام هر تراکنش این نوع کیف پول نیاز به وایفای، USB و کد QR دارد و باید به اینترنت متصل باشد. تمامی این ویژگی‌ها منجر می‌شود که کاربران مبتدی نتوانند از آن استفاده کنند. 

اما کاربران حرفه‌ای با استفاده از این نوع ذخیره‌سازی بیشتر آشنایی دارند. به طور کلی این نوع ذخیره‌سازی برای استفاده روزمره گزینه جذابی به شمار نمی‌رود. 

کیف پول گرم یا نرم‌افزاری چیست؟

کیف پول‌های گرم گزینه جذابی برای ذخیره‌سازی ارزهای دیجیتال محسوب می‌شوند که مزیت‌های متنوعی مانند ارزان قیمت بودن، دسترسی ساده و راحت، اتصال سریع و راحت،‌ پشتیبانی از شبکه‌های متنوع را دارند. اما مشکل این نوع ذخیره‌سازی،‌ امنیت کمتر آن نسبت به مدل کلد ولت است که بیشتر تحت حمله هکرها قرار می‌گیرد.

به همین دلیل کاربران باید به خوبی درباره لینک‌هایی که ارسال می‌شود، دقت کنند و عبارت ۱۲ کلمه‌ای را در جایی یادداشت کنند و گوشی همراه خود اسکرین شات نگیرند. همچنین اگر کاربر رمز دستگاه خود را فراموش کند،‌ دسترسی به دارایی کاربران به خطر می‌افتد و باید عبارت‌های کلیدی جایی خارج از دستگاه ذخیره شده باشد. 

تفاوت کیف پول سرد و کیف پول گرم در چیست؟

کیف پول‌های دیجیتالی و سرد هر کدام کاربردها و مزیت‌های خاص خود را دارند و از جهاتی با هم تفاوت‌های عمده‌ای دارند. در ادامه با تفاوت‌های کیف پول سرد و کیف پول گرم بیشتر آشنا می‌شویم. 

تفاوت در قیمت

کیف پول‌های گرم یا نرم‌افزاری اغلب به صورت کاملا رایگان در اختیار کاربران قرار می‌گیرد و به همین دلیل یکی از پرکاربردترین نوع ذخیره‌سازی محسوب می‌شود. اما کیف پول‌های سرد یا سخت‌افزاری نیاز به پرداخت هزینه دارند و برای داشتن آن کاربران باید هزینه خرید را پرداخت کنند. البته کیف پول‌های سخت‌افزاری کاغذی یک مدل کاملا رایگان هستند که دیگر چندان کاربرد ندارند. 

تفاوت در کاربر پسند بودن

کیف پول‌های نرم‌افزاری یا گرم گزینه‌های جذابی برای کاربران محسوب می‌شوند که تجربه کاربری راحت و ساده‌تری دارند. اتصال کیف پول‌های گرم به اینترنت و نصب آن بر روی گوشی همراه یا دستگاه‌های کامپیوتری کار ساده‌ای به نظر می‌رسد و کاربران به سادگی دارایی خود را منتقل می‌کنند. 

اما کیف پول‌های سرد نیاز به اینترنت ندارند و مانند یک فلش عمل می‌کنند. برای تراکنش‌ها نیاز به تایید کاربر وجود دارد و کاربران ساده چندان از این نوع کیف پول‌ها استفاده نمی‌کنند. 

تامین امنیت سرمایه 

برای تریدر ها، امنیت حرف اول را می‌زند و برای تامین امنیت دارایی‌‌های دیجیتالی، کیف پول‌های سرد گزینه مناسب‌تری نسبت به سایر روش‌ها هستند. امنیت دارایی با استفاده از کیف پول های سرد راحت‌ تامین می‌شود و به همین دلیل سطح امنیتی آن بهتر است. محافظت از رمز ارزها برای مدت طولانی در کیف پول‌های سرد گزینه مناسب‌تری است. 

اتصال به اینترنت 

کیف پول‌ سرد بدون نیاز به اینترنت کار می‌کند و به صورت آفلاین دسترسی به سرمایه را برای کاربران خود فراهم می‌کند. اما کیف پول‌های گرم نیاز به اینترنت دارند و برای هر گونه فعالیتی باید اینترنت داشته باشید. همین امر امنیت کیف‌های سرد را بیشتر می‌کند و از دسترسی هکرها دور نگه می دارد. 

تفاوت کیف پول سرد و کیف پول گرم 
خرید کیف پول سرد نیاز به پرداخت هزینه دارد. نصب کیف پول‌های گرم نیازی به پرداخت هزینه ندارند.
امنیت کیف پول‌های سرد نسبتا بالاتر است. دسترسی هکرها به کیف پول دیجیتالی ساده‌تر است.
کاربری کیف پول‌های سرد کمی دشوارتر است. رابط کاربری کیف پول‌های گرم بسیار ساده‌تر است.
دارایی کاربران  در کیف پول سرد به صورت آفلاین ذخیره می‌شود.  دارایی کاربران در کیف پول دیجیتالی به صورت آنلاین ذخیره می‌شود. 
کلید‌های کیف پول سرد امنیت بیشتری دارند. کلید‌های کیف پول گرم امنیت پایین‌تری دارند.
کیف پول‌های سرد از ارزهای کمتری پشتیبانی می‌کنند. کیف پول دیجیتالی امکان پشتیبانی از ارزهای دیجیتال متنوع و پشتیبانی از شبکه‌های بلاک‌چینی متفاوت را دارد. 

بهترین برندهای کیف پول‌های سرد 

کیف پول‌های سرد انواع مختلفی دارد که کاربران متناسب با نیاز خود می‌توانند آن را تهیه کنند. البته بهترین کیف پول‌های سرد از برندهای متنوعی تولید می‌شود که به حفظ و نگهداری دارایی افراد کمک می‌کند. در ادامه با بهترین کیف پول‌های سرد بیشتر آشنا می‌شویم. 

۱. کیف پول‌های سرد لجر نانو و ایکس (Ledger Nano & X)

۱. کیف پول‌های سرد لجر نانو و ایکس (Ledger Nano & X)

یکی از برندهای محبوب در انواع کیف پول‌های سخت افزاری،‌ مدل‌های نانو هستند که صفحه نمایش دارند و هر کدام مزیت‌های متنوعی را در اختیار سرمایه‌گذاران قرار می‌دهند. کیف پول‌های لجر نانو یکی از بهترین کیف پول‌های موجود در بازار محسوب می‌شود که قابلیت پشتیبانی از ۵۵۰۰ کوین و توکن را دارد.

بنابراین از محبوب‌ترین کیف‌های سخت‌افزاری به شمار می‌روند که امکاناتی مانند بلوتوث، NFC و پشتیبانی از رمز‌ ارزهای متنوع را دارند. بنابراین گزینه بسیار جذابی برای نگهداری امن سرمایه و دارایی کاربران محسوب می‌شوند. از ویژگی‌های لجر نانو ایکس می‌توان به مواردی مانند باتری لیتیومی ۱۰۰ میلی‌آمپر و صفحه نمایش بزرگ آن اشاره کرد. 

۲. سیف پال اس (SafePal SI

۲. سیف پال اس (SafePal SI) 

یکی دیگر از کیف پول‌های محبوب سخت‌افزاری، سیف پال اس است که محبوبیت بالایی در صرافی‌های متمرکز جهان دارد و یک هات ولت  هم دارد. این نوع کلدولت توسط کمپانی باینس طراحی شده است و ظاهری جذاب با صفحه نمایش بزرگ دارد. 

سیف پال اس از جمله بهترین کیف پول‌های دیجیتال محسوب می‌شود که از ارزهای متنوعی پشتیبانی می‌کند و امکان نگهداری ارزهای مختلفی را به کاربران خود می‌دهد. سیف پال با استفاده از اپلیکیشن مخصوص خود، به سادگی با کیو آر کد به دستگاه متصل می‌شود و امکان هم‌‌گام‌سازی اپلیکشن با کلد ولت را فراهم می‌کند. همچنین کلد ولت سیف پال تنها با QR کد روی نمایشگر قابلیت اسکن دارد. 

۳. ترزور مدل وان‌ و‌ تی (Trezor One & T)

۳. ترزور مدل وان‌ و‌ تی (Trezor One & T)

اولین کیف پول سخت‌افزاری که از شبکه بیت کوین پشتیبانی می‌کرد،‌ مدل وان بود که در سال ۲۰۱۴ در بازار عرضه شد. این مدل در سال ۲۰۱۸ سهم بالایی در بازار داشت و کارایی مدل تی برای کاربران بسیار جذاب و مناسب بود. مدل وان قیمتی حدود ۷۰ دلار دارد و وزن آن حدود ۱۲ گرم است. 

اما ترزور مدل تی صفحه نمایش بزرگتری دارد و قیمت آن حدود ۲۱۵ دلار برآورد می‌شود. این نوع کلد ولت از ارزهای بیشتری نسبت به وان پشتیبانی می‌کند و صفحه نمایش نسبتا بزرگی دارد. 

سوالات متداول 

۱. کیف پول سرد چه ویژگی‌هایی دارد؟ 

از جمله ویژگی‌های برجسته کیف پول سرد شامل مواردی مانند امنیت بیشتر دارایی دیجیتالی، دور از دسترسی بدافزارها و هکرها، کاربرد آفلاین، تایید مستقیم تراکنش‌ها توسط کاربر و دسترسی به عبارت کلیدی مخصوص می‌شود. 

۲. قیمت کیف پول‌های سرد چقدر است؟ 

بسته به امکانات و مدل و برند قیمت کیف پول سرد بین ۵۰ تا ۲۰۰ دلار و یا بیشتر برآورد می‌شود.

۳. مزیت کیف پول‌های دیجیتالی چیست؟ 

دسترسی ساده و ارزان، کاربر پسند و ارتباط سریع و راحت، قیمت ارزان و یا به صورت رایگان از جمله ویژگی‌های کیف پول‌های دیجیتالی است.  

۴. بهترین کیف پول‌های سرد کدام است؟ 

بهترین برندهای کیف پول سرد شامل نانو، ترزور، سیف پل را می‌توان معرفی کرد که از شرکت‌های قدیمی با سابقه درخشان هستند. 

۵. بازیابی دارایی در کلد ولت‌ها چگونه است؟

دسترسی مجدد به دارایی از طریق کلیدهای خصوصی امکان‌پذیر است که کاربران در صورت سرقت یا گم شدن کیف پول خود، می‌توانند دارایی‌شان را بازیابی کنند. 

جمع‌بندی 

ما در این مقاله به بررسی موضوع «کیف پول سرد یا Cold Wallet چیست؟» پرداختیم؛ اگر شما هم در بازار کریپتو فعالید باید از طریقی، دارایی خود را از گزند خطرات احتمالی دور نگه دارید. روش‌های متنوعی برای ذخیره‌سازی وجود دارد که به دو دسته دیجیتالی و سخت‌افزاری تقسیم‌بندی می‌شود. 

هر کدام از روش‌های سخت‌افزاری و دیجیتالی مزیت‌های خاصی دارند که کاربران می‌توانند با استفاده از آن نیاز خود را برطرف کنند. البته تامین امنیت دارایی، بیشتر از همه چیز برای کاربران قابل اهمیت است و روش سخت‌افزاری امنیت بیشتری نسبت به کیف پول‌های دیجیتالی دارد. 

کیف پول دیجیتالی با استفاده از کلیدهای خصوصی امکان بازیابی ارزها را فراهم می‌کند و کاربران نگران ارزهای دیجیتال خود نیستند. 

مطالب مشابه

اگر شما هم از تریدر های بازار ارزهای دیجیتال باشید، حتما شبکه قدرتمند بایننس اسمارت...

بلاک چین تکنولوژی پیشرفته‌ای به شمار می‌رود که از بلاک‌های متعدد تشکیل شده است؛ این...

میکر (Maker) و تیکر (Taker) از جمله اصطلاحات رایج بازار ارزهای دیجیتال به شمار می‌رود؛...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

0 روز
24 ساعت
00 دقیقه
00 ثانیه

مهلت مانده تا اتمام تخفیف ویژه

مهلت مانده تا اتمام تخفیف ویژه

0 روز
24 ساعت
00 دقیقه
00 ثانیه